Вълна от недоумение и гняв заля руските военни блогъри след като

...
Вълна от недоумение и гняв заля руските военни блогъри след като
Коментари Харесай

Дронове удариха летището в Псков до границата с Естония

Вълна от неразбиране и яд заля съветските военни блогъри след като тази нощ 20 дрона дохвърчаха до летището в североизточния съветски град Псков и устроиха същински фойерверк от гърмежи на муниции и самолети, съобщи OFFnews.bg.

Самите руснаци оповестиха, че вследствие на офанзивата с безпилотниците са били развалени 4 военнотранспортни самолета Ил-76.

Освен това над аеропорта се издигнаха големи облаци от черен пушек, а детонациите на муниции продължиха часове.

Руските военкори са в неразбиране по какъв начин хората на генерал-майор Кирило Буданов, митичният началник на Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата в Киев, е провел сходна акция.

Подобна реакция е изцяло разумна като се има поради, че най късото разстояние от украинска територия до летище Псков е 664 километра.

Ако е бил употребен този маршрут обаче дроновете би трябвало да са влезли и излезли неусетно през територията на Беларус.

Друга догадка е безпилотниците да са минали по продължен маршрут напълно по съветска територия, минавайки над Смоленск, което би удължило полета над 700 километра. Това не приказва по никакъв начин добре за опциите на съветското Противовъздушна отбрана.

Телеграм каналът " Двамата майори " стартира и още две екзотични версии. Според едната от тях офанзивата би могла да е пристигнала от територия на натовска страна. Близо до Псков са Литва, Латвия и Естония.

" Изобщо не ни се мисли за последната опция - у нас, в Русия, да работят толкоз доста украински десантно-разузнавателни групи, които да могат да пуснат по едно и също време такова количество дронове ", гневни са военкорите.

Москва отговори на " наглата акция "  с масирана офанзива против Киев, в която бяха употребявани безпилотни самолети и ракети.

" Нощна въздушна офанзива. Киев не е преживявал толкоз мощна офанзива от пролетта насам. Врагът извърши масирана, комбинирана офанзива с потребление на безпилотни самолети и ракети ", заяви военната администрация в украинската столица.

Отбелязва се, че първо нашествениците са употребявали ударни безпилотни летателни апарати Шахед. Няколко групи такива дронове са дохвърчали от разнообразни направления. Скоро обаче към столицата полетяха и ракети, изстреляни от стратегическите бомбардировачи Ту-95МС.

" Като цяло силите и средствата за противовъздушна защита унищожиха повече от 20 противников цели. В столицата падащи парчета бяха регистрирани в няколко квартала. За страдание, има и починали хора. В Шевченковски регион части от ракети убиха двама души, още един беше ранен. Също по този начин, вследствие на рухването на отломките са породени опустошения и пожари в Шевченковски и Дарницки регион ", допълват от администрацията.

Посочва се, че и в двата региона парчета са паднали територии на нежилищни здания. Отряди на държавните служби за изключителни обстановки са ликвидирали пожарите, зародили на мястото на рухването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР